Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Hi 5


Το hi5 είναι μια ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2003 από τον Ramu Yalamanchi. Μέχρι το 2008, η comScore ανέφερε ότι hi5 είχε γίνει το τρίτο πιο δημοφιλές site κοινωνικής δικτύωσης από την άποψη των μηνιαίων μοναδικών επισκεπτών.
Το hi5 έχει πολλά χαρακτηριστικά που είναι κοινά σε τοποθεσίες κοινωνικής δικτύωσης, όπως δίκτυα φίλων, κοινή χρήση φωτογραφιών, ομάδες χρηστών και ενημερώσεις κατάστασης. Από τον επανασχεδιασμό του site το 2009, το hi5 έχει προσθέσει μια σειρά από χαρακτηριστικά προσανατολισμένα προς το gaming και την ψυχαγωγία. Ο δικτυακός τόπος περιλαμβάνει πάνω από 200 παιχνίδια και προσθέτει παιχνίδια σε ποσοστό 2-3 ανά εβδομάδα.
    Στο hi5, οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν ένα σε απευθείας σύνδεση προφίλ με σκοπό να δείξει πληροφορίες, όπως την ηλικία και την πατρίδα. Οι χρήστες μπορούν επίσης να ανεβάσουν φωτογραφίες και να δημιουργήσουν τα προσωπικά τους φωτογραφικά άλμπουμ, όπου άλλοι χρήστες μπορούν να δημοσιεύσουν σχόλια. Το hi5 επιτρέπει επίσης στο χρήστη να παίξει online παιχνίδια και να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής στο προφίλ. Οι χρήστες μπορούν επίσης να στείλουν αιτήσεις φίλων μέσω e-mail σε άλλους χρήστες. Όταν ένα άτομο λαμβάνει ένα αίτημα για νέο φίλο, μπορεί να το δεχθεί ή να το απορρίψει ή να αποκλείσει το χρήστη συνολικά. Εάν ο χρήστης αποδέχεται έναν άλλο χρήστη ως φίλο, οι δυο θα είναι συνδεδεμένοι είτε άμεσα είτε με τον βαθμό 1. Ο χρήστης θα εμφανιστεί στην λίστα φίλων του ατόμου και το αντίστροφο. Μερικοί χρήστες επιλέγουν να κάνουν το προφίλ τους διαθέσιμο για όλους στο hi5. Άλλοι χρήστες κάνουν χρήση της δυνατότητας να κάνουν το προφίλ τους ορατό μόνο σε εκείνους τους ανθρώπους που βρίσκονται στο δίκτυό τους. Το δίκτυο των φίλων αποτελείται από άμεσους φίλους του χρήστη (1ος βαθμός), τους φίλους των άμεσων φίλους (2ος βαθμός) και τους φίλοι των φίλων των άμεσων φίλων (3ος βαθμός).
        Στις αρχές του 2010 το hi5 άρχισε να εξελίσσεται από ένα κοινωνικό δίκτυο σε μια περιοχή που στρέφεται προς τα τυχερά παιχνίδια και είναι ανοικτή σε νέους προγραμματιστές παιχνιδιών.
    Τέλος, το hi5 έχει χρησιμοποιήσει αμφιλεγόμενες μεθόδους εισαγωγής τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, για να κερδίσει περισσότερους χρήστες - το οποίο μπορεί να θεωρηθεί ως μια μορφή spam. Μετά την εγγραφή οι χρήστες του site έχουν τη δυνατότητα να στείλουν πρόσκληση με e-mail στις επαφές τους σε μια ποικιλία από web-based υπηρεσίες e-mail.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου