Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Συνέντευξη. Ερωτήσεις 1ης ομάδας και απαντήσεις

1. Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στις διαπροσωπικές κ τις διαδικτυακές σχέσεις των ανθρώπων;

Οι διαπροσωπικές σχέσεις ανάμεσα στους ανθρώπους είναι πάντα άμεσες και πιο αποτελεσματικές. Τα άτομα γνωρίζουν με ποιον συνομιλούν και είναι πιο εύκολη η έκφραση των συναισθημάτων τους. Επίσης μπορούν να αντιδρούν φανερά και να τονίζουν κάτι που θεωρούν σημαντικότερο με την εναλλαγή της έντασης της φωνής τους. Οι διαδικτυακές σχέσεις είναι έμμεσες. Ποτέ δεν γνωρίζουμε σίγουρα ποιος βρίσκεται πίσω από τον υπολογιστή ή το χρήστη με τον οποίο συνομιλούμε. Μπορεί να έχουν αναπτυχθεί πολλές ανθρώπινες σχέσεις μέσω διαδικτύου, είτε επαγγελματικές είτε φιλικές, όμως παραμένει επίφοβη η δήλωση των προσωπικών στοιχείων στο διαδίκτυο.

2. Πόσο εύκολο είναι να διαρρεύσουν προσωπικά δεδομένα στο διαδίκτυο;

Είναι πραγματικά πάρα πολύ εύκολο. Όταν ανεβάζουμε κάποια από τα προσωπικά μας στοιχεία στο διαδίκτυο , είτε αυτό είναι μία φωτογραφία ή ένα απλό ονοματεπώνυμο και αποφασίσουμε μετά από καιρό να τα διαγράψουμε, όσα delete και να πατήσουμε , αυτά δεν πρόκειται να σβηστούν. Πρέπει, λοιπόν, να είμαστε προσεκτικοί σε ό,τι γράφουμε στις προσωπικές σελίδες στο διαδίκτυο, να απορρίπτουμε τις συνομιλίες με άτομα που δε γνωρίζουμε και να μην αποκαλύπτουμε στοιχεία που βοηθούν κάποιον να μας βλάψει. Για παράδειγμα, ένα τέτοιο στοιχείο είναι η διεύθυνση του σπιτιού , το κινητό ή το σταθερό τηλέφωνο , οι ώρες που απουσιάζουμε από το σπίτι , ο αριθμός της πιστωτικής μας κάρτας κ.λπ.

3. Ποιους κινδύνους μπορεί να επιφέρει η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης;

Η κακή χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως π.χ. του Facebook, συνεπάγεται τη διαρροή προσωπικών δεδομένων , όπως φωτογραφιών και διευθύνσεων που μπορεί να ωθήσουν κάποιον στο να βλάψει άλλους χρήστες Η/Υ. Επειδή λοιπόν δεν υπάρχει ιδιωτικότητα και ελέγχονται όλα, είναι καλύτερα να δημιουργούμε απόρρητους λογαριασμούς και να προβάλλουμε τα προσωπικά μας στοιχεία μόνο σε ανθρώπους που γνωρίζουμε, αποφεύγοντας την αποδοχή αγνώστων και τη συνομιλία μαζί τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου