Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ηλεκτρονικό ταχυδρομείο


Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο , όπως ονομάζεται στα ελληνικά, είναι μια Υπηρεσία του Διαδικτύου, η οποία επιτρέπει τη συγγραφή, αποστολή, λήψη και αποθήκευση μηνυμάτων με χρήση ηλεκτρονικών συστημάτων τηλεπικοινωνιών. Γενικά ο όρος "ηλεκτρονικό ταχυδρομείο" αναφέρεται στο σύστημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Διαδικτύου που χρησιμοποιεί το Simple Mail Transfer Protocol σε δικτυακά συστήματα που βασίζονται σε άλλα πρωτόκολλα μεταφοράς μηνυμάτων, αλλά και σε διάφορα συστήματα μηνυμάτων σε μικρά δίκτυα, υπερυπολογιστές κλπ που επιτρέπουν στους χρήστες τους να στέλνουν μηνύματα μεταξύ τους για την υποστήριξη ομαδικής συνεργασίας. Τα συστήματα σε τοπικά δίκτυα είναι πιθανόν να βασίζονται σε ιδιωτικά πρωτόκολλα, που υποστηρίζονται από το συγκεκριμένο σύστημα, ή να είναι τα ίδια πρωτόκολλα που χρησιμοποιούνται στα δημόσια δίκτυα. Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο χρησιμοποιείται συχνά για τη μεταφορά ανεπιθύμητων μηνυμάτων σε μεγάλο όγκο (spam), αλλά υπάρχουν προγράμματα που μπορούν να "φιλτράρουν" και να σταματήσουν ή να σβήσουν αυτόματα τα περισσότερα από αυτά

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ EMAIL
H ιστορία των email είναι εύκολο να προσδιοριστεί με ένα χρονοδιάγραμμα στο οποίο αναγράφονται οι κομβικές ημερομηνίες και τα συμβάντα που συντέλεσαν στην δημιουργία ,εξέλιξη και τελική τους μορφοποίηση.
1971:Ο μηχανικός υπολογιστών Ray Tomlinson καταφέρνει να στείλει ηλεκτρονικώς ένα σύνολο στοιχείων μεταξύ δυο υπολογιστών που απέχουν μόλις 2 μετρά.
1976 : Η Βασίλισσα Ελισάβετ είναι η πρώτη που στέλνει ένα ηλεκτρονικό μήνυμα πέρα από τους τεχνικούς που δούλευαν πάνω στην εξέλιξη της νέας ιδέας ,ενώ τα οικονομικά συμφέροντα της εφεύρεσης αρχίζουν να διαπραγματεύονται .
1982 : Η λέξη email χρησιμοποιείται για πρώτη φορά.
1992: Η Microsoft αγοράζει το hotmail για 400 εκατομμύρια ευρώ
1996: Δημιουργείται η Microsoft Outlook (υπηρεσία που εξυπηρετεί αποκλειστικά την ανταλλαγή email)
1998: Η Warner Bros βγάζει την ταινία “youve got mail!” που αποδεικνύεται να έχει απήχηση στο κοινό.
2004 : “lol” και αλλά ακρωνύμια προστίθενται επισήμως στο αγγλικό λεξικό της Οξφόρδης.
2005: SPF και άλλοι μηχανισμοί εμφανίζονται με σκοπό την ταυτοποίηση πρόσωπων ηλεκτρονικά
Από το 2005 και μετά η δομή και η λειτουργία του email έχει παραμείνει σχεδόν ιδία αφού κρίνεται πως εξυπηρετεί αποτελεσματικά τον σκοπό της.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου